Home » Voordelen van een contentkalender

Voordelen van een contentkalender

5 redenen om met een contentkalender aan de slag te gaan

 

Schrijftip 10 van 10

 

Wil je jouw bedrijf online regelmatig onder de aandacht van je doelgroep brengen? Een contentkalender is een handig hulpmiddel: het biedt structuur en focus. Ga je voor online succes? Ontdek hoe een contentkalender daaraan bijdraagt.

 Een contentkalender is een handig hulpmiddel als je online succesvol wilt zijn

Je weet wat je wanneer moet doen en komt niet meer in tijdnood

Met een contentkalender creëer je overzicht. Het geeft je structuur en houvast om op vaste tijden online zichtbaar te zijn. Omdat je plant, weet wat je moet voorbereiden en ken je de deadlines. Je kunt waar mogelijk vooruit werken. Zo houd je de regie en voorkom je lastminute stress.

 

Je werkt efficiënter

Doordat je een contentkalender ontwikkelt, denk je bewuster na. Dit helpt bij het verzamelen van ideeën voor onderwerpen. Maak een lijst waaruit je kan putten en zet deze in je kalender. Je kunt direct aan de slag omdat je niet meer hoeft te wachten op inspiratie. Hierdoor bespaar je kostbare tijd.

 Een contentkalender vergroot je efficiency. Hierdoor bespaar je tijd.

Je blijft onder de aandacht van je doelgroep

Als je op vaste momenten communiceert, blijf je in contact met je doelgroep. Je volgers weten wat ze van je kunnen verwachten. Door een stabiele stroom uitingen te genereren, bouw je eenvoudiger relaties op. Zo werk je gericht aan je online succes.

 

Je laat je ware identiteit zien

Een contentkalender helpt je om het hele plaatje te zien. Je denkt bewuster na over wat bij jouw bedrijf past en maakt keuzes. Het resultaat is een consistente stroom aan uitingen waarin je laat zien wie je bent en wat jouw bedrijf uniek maak. Deze consistentie wekt vertrouwen en dat is de basis voor een klantrelatie.

 

Je bent altijd op tijd om te profiteren van inhaakmomenten

Soms liggen de ideeën voor het oprapen. Kijk eens welke inhaakmomenten bij jouw bedrijf passen en zet deze in je contentkalender. Speel ruim van tevoren in op deze momenten. Met een perfecte timing benut je waardevolle kansen.

 

Hoe verder?

Vind je het fijn om hulp te krijgen bij het opstellen van je contentkalender? Met deze tips help ik je graag op weg. Heb je een vraag? Bel of mail gerust.

 

Groet en een fijne dag,

Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.