Freelance copywriter ervaring

Kruipen, lopen en rennen; mijn ervaring als freelance copywriter

 

Liesbeth Vegter - Freelance copywriter - Door Lies

In de herfst van 2017 besloot ik om mijn arbeidsovereenkomst op te zeggen. Toen het hoge woord eruit was, voelde ik me 10 kilo lichter. Vanaf januari 2018 trok ik als freelance copywriter en marcomspecialist de wijde wereld in. In dit artikel lees je over mijn ervaring in de eerste 2 jaar als ondernemer.


Van droom naar werkelijkheid

Wil ik het en kan ik het? Ja, absoluut. Toch duurde het dik 10 jaar voordat ik mijn hart volgde. Lang hielden gedachten als ‘leuk plan, maar wat als het mislukt’ me tegen. Na een paar jaar veranderde dit in wat als ik later denk ‘had ik maar …’. 


Eerste maanden moeilijk, daarna gekkenhuis

De ervaringen van de eerste maanden leken op een ritje in de achtbaan. Momenten van euforie en janken op de bank wisselden elkaar in rap tempo af. Telkens als ik dacht dat het nooit goed zou komen met mij als freelance copywriter, gebeurde er weer iets geweldigs.

Drie maanden na de start wilde ik een citytrip naar Barcelona afzeggen om geld te sparen omdat ik weinig werk had. Twee weken later liep ik rond met de gedachte om dezelfde trip te cancellen omdat ik geen idee had hoe ik alle opdrachten op tijd af zou krijgen.

Het balletje ging van de ene op de andere dag rollen en de rest van 2018 zat mijn opdrachtentas rammend vol. Ik huppelde vrolijk rond als een blij ei. Dankbaar voor het vertrouwen van verschillende opdrachtgevers .


Struikelen over de bekende hobbeltjes

Natuurlijk ging ik ook een paar keer goed op m’n plaat. Ik deed veel meer dan ik factureerde en zei in mijn enthousiasme te makkelijk ‘tuurlijk, dat doe ik wel even’. Natuurlijk was dat niet fijn, maar het maakte me wel sterker.


Interimmen is ook leuk

Terwijl de freelance schrijfopdrachten bleven binnenrollen, kwam er in de zomer van mijn eerste jaar opeens een interim-klus op mijn pad. Het voelde goed en ik ging aan de slag bij ParkNow. Dit was zo’n leuke ervaring, dat ik na afloop besloot om snel een nieuwe klus te vinden voor 2019.

Deze nieuwe opdracht diende zich vlot aan: Van Oord zocht een interim-communicatiespecialist in Gorinchem. Fijn team, interessante branche, veel schrijfwerk. Simpelweg perfect. Omdat ik tijdens de sollicitatieprocedure op reis was, maakten we kennis in een videocall. Een dag later was de overeenkomst in kannen in kruiken.

Door de opdracht bij Van Oord was ik vorig jaar 9 maanden onder de pannen. De klus begon in januari en ik nam afscheid in september. Tussendoor deed ik wat losse schrijfklussen. Niet te veel, want ik had in 2018 gemerkt dat rupsje nooitgenoeg (zo noemt mijn zusje me regelmatig) vaker ‘nee’ moet zeggen om fit te blijven.


Nieuwe ervaring als freelance copywriter op afstand

De laatste maanden van 2019 vormden het begin van een nieuw hoofdstuk. Sinds afgelopen oktober ziet mijn wereld er totaal anders uit. Ik pendel op een neer tussen Nederland en Amerika om zoveel mogelijk tijd bij mijn vriend te kunnen zijn. Hij werkt het komende jaar in Houston.

Zoals altijd heeft iedere keuze een consequentie. Omdat ik deels in Nederland en deels in Amerika woon, focus ik in 2020 op freelance copywriting. Deze service kan ik eenvoudig op afstand leveren terwijl ik nog steeds dichtbij ben via bijvoorbeeld WhatsApp of Skype.


Rustig einde van 2019

In het laatste kwartaal van 2019 had ik het rustig. Da’s logisch. Want ik had de periode ervoor weinig van me laten horen. Gelukkig beginnen de opdrachten weer te komen. Dat is een pak van mijn hart en beter voor de sfeer in huis;-). Ik maak mezelf graag nuttig en schrijf graag en goed voor ambitieuze ondernemers.


Kom maar op

Ben of ken je een ondernemer die wervende teksten nodig heeft of oude teksten wil opfrissen? Denk aan webteksten, artikelen, interviews, socialmediapost, folders, advertenties, mails en videoscripts. Ik heb nu nog uren beschikbaar als freelance copywriter en zorg graag dat jij in 2020 profiteert van ijzersterke teksten voor jouw bedrijf. Daar kun je op vertrouwen.

Liefs,
Lies

PS Voorbeelden van mijn werk als freelance copywriter zie je onder ‘Werk en reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven