Tekstschrijver op afstand

Werken met een tekstschrijver op afstand

Voordeel of no go?

Een copywriter die deels vanuit Amerika voor bedrijven in Nederland werkt? Kan dat en is het handig? Ik werk nu 6 maanden als tekstschrijver op afstand en merk dat sommige opdrachtgevers extra blij zijn en anderen terughoudend reageren. In dit artikel deel ik mijn ervaringen als remote copywriter.


Werkoverleg vanaf de tweede helft van de middag

Als Nederland aan de thee zit, dan ontwaakt Houston. Daardoor start mijn dag vaak met een video- of belafspraak.

Vandaag was dit ook het geval. Om 16.30 uur Nederlandse tijd kreeg ik het volgende berichtje: ‘Ik loop iets uit, zou fijn zijn als we iets later kunnen bellen’. Een uurtje later deden we de call alsnog en was iedereen happy. Verder vragen ondernemers sinds het coronavirus vaker om na etenstijd te overleggen. Als ik in Houston ben, dan gaat dit moeiteloos doordat het hier 7 uur vroeger is.

Zijn er ook ondernemers die door het tijdsverschil afhaken? Ja, helaas wel. Laatst heb ik een opdracht gemist omdat een potentiële klant per se een terugkerend overleg in de ochtend wilde.


Tekstschrijven als Nederland slaapt

Terwijl Nederland slaapt, zet ik briefings om in goedlopende verhalen. Klanten zien het resultaat zodra hun werkdag begint. Zij kunnen de teksten daarna in alle rust reviewen. Als de feedback vervolgens aan het einde van de Nederlandse werkdag mijn kant opkomt, dan zet ik ’s nachts de punten op de i.

‘We maken extra vaart doordat we als het ware in 2 shifts samenwerken’


Ver weg en toch dichtbij

Toen ik in 2018 als freelance tekstschrijver startte, dacht ik dat ondernemers face-to-face willen kennismaken. Al snel merkte ik dat veel mensen hier helemaal niet op zitten te wachten. Want waarom fysiek afspreken als je efficiënter via Teams, Hangouts, Skype of WhatsApp kunt overleggen? Sindsdien ben ik altijd als remote copywriter dichtbij via ieder gewenst online communicatiekanaal. Dat werkt prima. Ook vanuit Houston.

Zelfs interviews gaat perfect. Doordat ik als interimmer bij internationale bedrijven zoals Van Oord heb gewerkt, is het voor mij gesneden koek om telefonisch interviews af te nemen. Wel merk ik dat sommige ondernemers dit spannend vinden.

Laatst werd een interview gecanceld omdat men alleen een face-to-face gesprek wilde. Dat vind ik jammer omdat je in deze tijd volgens mij moet roeien met de riemen die je hebt. Kijken naar wat wel kan en oplossingen bedenken. 

tekstschrijver op afstand - Liesbeth Vegter werkt deels vanuit Houston


Conclusie

Als het in je schema past om in de tweede helft van de middag te overleggen, dan kun je prima samenwerken met een freelance tekstschrijver die vanuit Houston werkt. Het tijdsverschil van -7 uur is soms zelfs een voordeel omdat je in een ’treintje’ kunt werken.

Tuurlijk is het even wennen. Daarom is het belangrijk om van elkaar te weten wat de verwachtingen zijn. Zolang je heldere afspraken maakt en goed communiceert, dan werkt het prima en soms zelfs beter. 


Wat heb ik zelf geleerd van tekstschrijven op afstand?

Als ik een rustige stek, een laptop, oortjes en een stabiele internetverbinding heb, dan kun je mij overal neerzetten. Als ik een tweede scherm en een printer kan gebruiken, dan ben ik dolgelukkig. Deze luxe had ik al in Breukelen en sinds een half jaar heb ik ook zo’n fijne werkplek in Houston. 

Ondanks dat ik 100% digitaal werk, vind ik het nog steeds hartstikke leuk om opdrachtgevers in het ‘eggie’ te zien. Begin juni ben ik weer in Nederland. Hopelijk is het coronavirus dan nog verder teruggedrongen en kunnen we weer fysiek afspreken. Dat zou toch geweldig zijn?


Nu een freelance tekstschrijver nodig?

Blijft die webpagina’s steeds liggen? Of heb je zelf een folder geschreven en wil je zeker weten dat de spelling, stijl en opbouw klopt voordat je het document laat printen? 

Trek nu aan de bel. Als je vertelt waar je tegen aanloopt, dan ontvang je binnen 1 werkdag een helder voorstel voor je tekst. Zoals je nu weet, ben ik op afstand altijd dichtbij. 

Ja, dat wil ik
Ik help je graag en goed

Stel je eens voor hoe fijn het is als de klus waar jij al een tijd tegen aanhikt binnenkort geklaard is.

Stay safe!

Liefs,
Lies

Tekstbureau| Diensten freelance tekstschrijver |Gratis schrijftips | Over Lies

Scroll naar boven