Je bedrijf gratis vindbaar maken

7 tips voor je online vindbaarheid

Voor ondernemers die gratis mogelijkheden willen benutten

Het is stil en daar zit je dan. Je bedrijf heeft zo veel moois te bieden, maar het lukt je niet om dat goed aan de man te brengen. Je piekert je suf en voelt de energie wegstromen terwijl je die zo hard nodig heb om iets te bedenken om je online vindbaarheid in de lift te krijgen en meer klanten aan te trekken

Bekenden geven je goedbedoelde adviezen. De een weet zeker dat je een paar klussen gratis moet doen voor mond-tot-mondreclame, de ander zegt dat dit een fase is waar je doorheen moet. Laatst fluisterde iemand je zelfs in dat het misschien verstandig is om je droom op te geven. Dat nooit!

Waarschijnlijk hoeft het ook niet zo ver te komen. Die droom van jou ligt in het verschiet. Maar dan moet je wel in actie komen. Wil je de stilte doorbreken?

Kruip uit je schulp. Wees zichtbaar voor je potentiële klanten, deel je kennis, vertel welk probleem je oplost en wat jou uniek maakt. Laat ook zien wie je klanten zijn en waarom zij met je weglopen. En lever bewijs dat jouw product, dienst of service de juiste keuze is.

Denk je nu: ‘Ja, maar … Ik heb al een website. Dat is toch voldoende?’ Als het zo simpel was, dan stond jouw toko nu vol.

‘Ja, maar… Dan moet ik meer communiceren en ik heb geen idee wat dan en hoe.’ Veel mkb’ers en zpp’ers worstelen met dit dilemma. Daarom geef ik je graag 7 tips waarmee je de online vindbaarheid van je bedrijf gratis verbetert.

Als ik het kan, dan kan jij het ook. Dus waar wacht je nog op? Ontdek wat je vandaag kunt doen om de online vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren.

 

7 tips voor je online vindbaarheid


Tip 1: Maak gebruik van gratis bedrijfsvermeldingen 

Heb je bijvoorbeeld al een Google bedrijfspagina?


Tip 2: Promoot je bedrijf via posts op je Google bedrijfspagina

Let op: een post verdwijnt na een week.


Tip 3: Verzamel reviews

Nodig klanten uit om hun ervaringen met jouw product, dienst of service te delen op je socialmediapagina’s en je Google bedrijfspagina (ik kan er zelf ook nog wel een paar gebruiken ?). Plaats ook aanbevelingen op je website. Waarom? Reviews stralen vertrouwen uit.


Tip 4: Stel een profiel (persona) van je ideale klant op

Gebruik dit profiel als middel om je klanten in jouw verhaal te trekken. Zet je klant voorop en speel in op zijn of haar interesses, wensen, behoeften, dromen en bezwaren en maak van daaruit de koppeling naar je bedrijf.


Tip 5: Deel je kennis online

Bijvoorbeeld in een nieuwsupdate of een blogartikel op je website en je socialmediapagina’s. Als je waardevolle informatie deelt, dan kom je op een positieve manier op het netvlies van je doelgroep. Doe je dit goed en consequent, dan krijg je een trouwe fanclub.


Tip 6: Inspiratie voor je content

Het lijkt misschien knap lastig om onderwerpen voor je updates en artikelen te bedenken. Niets is minder waar: de topics liggen vaak voor het grijpen. Kom je er niet uit, zoek dan eens in Google op ‘ideeën voor content’.

Zegt het stemmetje in je hoofd nu nog steeds ‘Ja, maar …?’ Vraag je dan af wat je te verliezen hebt. Vaak zijn het ‘mind fucks’ die je tegenhouden.

Ook ik vind het soms spannend om een post voor mijn bedrijf te plaatsen. Want dat bedrijf, dat ben ik. Tegelijk weet ik ook wat het doet als je doorpakt en regelmatig van je laat horen.


 

**Bonustip**

Voordat je meer bezoekers naar je website leidt, wil je zeker weten dat je website goed presteert. Duik daarom in je websitestatistieken. Gaan bezoekers binnen een paar seconden weg ? Ga dan eerst met de performance van je site aan de slag of vraag advies aan je websitespecialist.


Pas de tips voor een verbeterde online vindbaarheid toe en maak je droom waar

Stel je eens voor dat je:

  • kassa heel de dag rinkelt;
  • telefoon roodgloeiend staat;
  • e-mailbox ontploft;
  • events bomvol zitten;
  • meer aanmeldingen voor je leertraject of webinar hebt dan ooit gehoopt.

Word je hier blij van? Toon lef en breng bovenstaande tips voor de online vindbaarheid van je bedrijf in de praktijk, dan is die droom van jou straks werkelijkheid. Hulp nodig?

Stel je vraag
Je ontvangt binnen 1 werkdag antwoord

 

Succes!
Lies

PS Deze informatie mag je ook niet missen: SEO-webteksten schrijven en tips voor een wervende tekst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven